Gravidyoga övningar för överkroppen är bra att göra under hela din graviditet.

Vi förstår att kroppen kan kännas tung oavsett var vi är i graviditeten. Utmaningar att andas för att barnet trycker någonstans eller trött i ländryggen är sånt som händer oss alla! Därför gör vi på Yoginis and Mamas alltid Gravidyoga övningar för överkroppen dagligen under graviditeten.

Övningarna är bra för att öka blodcirkulationen, expandera andningen, samt stärka ländrygg och bäckenbotten på ett skönt och skonsamt vis. 

Gravidyoga övningar för överkroppen med Magdalena Chandrakaí

Den här videon med gravidyoga för överkroppen kan du börja med redan i första trimestern och fortsätta göra under hela din graviditet. Följ enkelt med i flödet som jag (Magdalena) visar i videon. 

Vill du ha gravidyoga övningar för överkroppen nedskrivna och gärna utskrivna på papper? (så att du kan göra dem när som helst under dagen utan att ha videon på!). Då föreslår vi att du laddar ner vår Gratis Guide 3 Dagliga Yogaövningar för Gravida. Där du får hela flödet med yogaövningar för överkroppen i punktform, med tydliga beskrivningar och dessutom 2 andra gravidyoga övningar som vi anser är bra att göra varje dag! 

gravidyoga övningar för överkroppen

När ska man börja med Gravidyoga?

Vi föreslår att du börjar med gravidyoga så tidigt som möjligt. En riktigt bra gravidyoga är skapad för att följa graviditetens rytmer och trimestrar. Gravidyoga övningar för överkroppen som vi visar i videon, och som finns i olika varianter i våra workshops och kurser, kan du börja med så fort du har energi för lite rörelser. 

Gör gravidyoga övningar för överkroppen varje morgon hela graviditeten så kommer du snabbt känna hur stärkande det är för hela dagen att bli närvarande i kroppens konstanta förändring.

Den allra första gravidyogan man börjar med brukar vara vila. 

Läs mer här. 

Du kanske också gillar:

Yoga Mot Foglossningar

Vad är Medveten Gravidyoga?

Böcker att Läsa under Graviditeten

Hur Länge kan man gå på Gravidyoga?

Du kan gå på gravidyoga så länge du orkar ta dig till klassen. Vi menar dock att den viktigaste gravidyogan är den du gör hemma, själv med ditt barn. 

Gravidyoga online och gravidyoga hemma kan du börja med direkt i din graviditet och fortsätta med tills du föder. Faktum är att en bra gravidyoga som du gör hemma också är användbar under födandet! 

I våra Gravidyoga kurser finns gravidyoga klasser med övningar som du kan använda specifikt för var du befinner dig i din graviditet. Och, självklart finns det gravidyoga övningar som du kan göra under hela tiden. 

Läs mer om vår självstudiekurs här. 

Du kan också se när vi startar nästa gemensamma gravidyoga här. 

Gravidyoga Övningar för Överkroppen

För att följa med i kroppens förändring och expansion vill vi vara närvarande i andetaget. Med hjälp av våra rörelser kan vi utöka vår andning och således skapa mer plats för oss själva och barnet. 

I videon ser du mig bland annat göra:

Bollen

Hand Mudra Flow

Open Heart Mudra

Lateral stretch

Gör så här: 

Börja dina gravidyoga övningar för överkroppen med att sitta bekvämt, exempelvis på sängkanten eller en stol. Håll ryggen rak med en naturlig svank och fötterna placerade på golvet. 

Andas minst tre fulla yogiska andetag, in genom näsan och ut genom näsan eller munnen.

Gör lika långsamma utandningar som inandningar. Hitta ett jämnt flöde på andningen innan du fortsätter. 

För att göra Bollen: 

Andas in och öppna upp armarna i en svepande gest. Låt skulderbladen mötas.

Andas ut och omslut dig själv med dina armar samtidigt som du lätt böjer huvudet framåt. 

Byt vilken arm som är överst och upprepa 3-5 gånger.

För att göra Lateral Stretch: 

Andas in och sträck vänster arm upp mot taket. Förläng hela sidan genom att sträcka fingrarna uppåt lite extra. 

Andas ut och luta över till höger sida. 

Andas in och kom tillbaka med armen rakt upp. Håll emot med sittbenen och magen. 

Andas ut och ta ner armen. 

Upprepa på andra sidan. 

Gör två gånger per sida. 

Se hela flödet med gravidyoga för överkroppen här.

Ladda ner din Gratis Guide för att få hela gravidyoga flödet beskrivet + 2 andra gravidyoga övningar som hjälper dig att motverka foglossningar och stärka bäckenbotten. 

Gravidyoga övningarna i guiden är framtagna för att passa under hela din graviditet. 

En Holistisk Gravidyoga för Överkroppen

stärker hela ryggen, gör plats för barnet att växa och för dina fulla andetag. Dessutom  kan yogaövningarna motverka hemorrojder och öka blodcirkulationen i kroppen eftersom vi drar vätskorna och andetaget uppåt. Detta är i sin tur gynnsamt för lymfsystemets normala funktion. 

Övningarna är ett naturligt sätt att stärka bäckenbotten eftersom vi sträcker ut och stärker ryggen, ländryggen, fötterna och andetaget som är i direkt kontakt med alla abdominala muskler. När vi lär oss använda andetaget kan vi också känna hur vi ska använda dessa muskler i födandet. 

Namaste

Magdalena 

Ladda ner din gratis guide här 

Om skribenten: 

Vi skriver alla våra artiklar själva! 

Disclaimer: Innehållet på den här sidan är endast i utbildningssyfte. Yoginis and Mamas och dess representanter gör inga medicinska undersökningar eller utlåtanden. Inte heller behandlar eller botar vi någon form av sjukdom. Alla råd följs på eget ansvar. Yoginis and Mamas frånsäger sig allt ansvar. Vänligen sök råd från en utbildad hälsorådgivare och studera vidare innan du experimenterar med någon av råden som nämns av Yoginis and Mamas.

Sprid Kärleken!